Preview Mode Links will not work in preview mode

GOED is goed, maar goed is ook de vijand van GEWELDIG. Want, als je met ‘goed’ al tevreden bent, dan ga je nooit ‘geweldig’ behalen. Waar leef je nog volgens de zesjescultuur? Ga je voor ‘goed’ of ‘geweldig’? En waarom neem je überhaupt genoegen met het gemiddelde? Je krijgt wat je tolereert. De eerste stap naar een vervuld leven is je standaard verhogen en geen onzin meer accepteren. 

Ik ben Kim De Graeve // Money Queen & Financieel business strateeg 

Feb 23, 2023

Deze vraag zat in de mailbox:

Ik weet namelijk sinds kort dat ik ADD heb. Na de eerste teleurstelling en verdriet dat dit label bracht, voel ik nu vooral meer ruimte om mild te zijn naar mezelf. Ik kan bepaalde dingen waar ik op bots in mijn dagelijks leven beter plaatsen, zonder er telkens voor op m'n eigen hoofd te kloppen. Een van de moeilijkheden die ik ervaar is bijvoorbeeld uitstelgedag en grote weerstand voelen tov dingen die ik "moet doen" (wat dan opnieuw leidt tot uitstelgedrag ... ). In dit specifieke geval, voel ik dus dat ik wil meedoen met de "launch your dreams", maar terughoudend ben om me te engageren, omdat ik bang ben dat ik het niet zal volhouden. 

Ik vraag me dus af hoe jij naar dit label kijkt. Is dit volgens jou ook een uiting van het niet kunnen/durven zijn van je ware zelf/het niet benutten van je supertalent? Wat dus impliceert dat het "genezen" (of "verzacht" is misschien een beter woord) zou kunnen worden? Of is het eerder iets waarvan je verwacht dat het me zal blijven remmen, ondanks dat ik m'n supertalent leer kennen en benutten in mijn dagelijks leven?" 
 
Op basis hiervan maakte ik deze podcastaflevering. Via www.kimdegraeve.be/launch-your-dreams kan je inschrijven voor Launch your dreams.